Opleiding: STOP de Bloeding
Inschrijven voor deze cursus

Cursus Stop De Bloeding cf. VUmc Academie

Deze landelijk erkende cursus leidt u op om zeer ernstig bloedverlies te stelpen met behulp van een tourniquet en het dichtstoppen van ernstige wonden met traumaverbanden.

Omstanders en niet-medische hulpverleners kunnen de overlevingskansen van slachtoffers van (bom) aanslagen en grote ongelukken aanzienlijk verhogen.

Door ernstig bloedverlies meteen adequaat te stelpen, worden levens gered. 

Het is niet ondenkbaar dat in de toekomst Nederland wordt getroffen door een (bom)aanslag of massale schietpartij, nu dit soort aanslagen steeds vaker voorkomen in West-Europa. De terreurdreiging is, ook in Nederland, onverminderd hoog.

De verwondingen tijdens een aanslag gaan meestal gepaard met levensbedreigend bloedverlies, waardoor de overlevingskansen van slachtoffers snel afnemen naarmate de tijd verstrijkt.

Ook voor bepaalde bedrijven kan deze cursus zijn nut hebben: werknemers in bijvoorbeeld de metaal, bouw en  groenvoorziening kunnen geconfronteerd worden met ernstige (slagaderlijke) bloedingen.

 

Tijdsduur:

2,5 uur.

Kosten:

€ 96,00 p.p. excl. BTW,  maar afhankelijk van groepsgrootte. De kosten zijn inclusief verbruiksmaterialen, versnaperingen en certificaat.

Toelatingseisen:

De deelnemer moet minimaal  16 jaar oud zijn. Het strekt tot aanbeveling dat de deelnemer in het bezit is van het Eerste Hulp certificaat BHV of het diploma BHV.

Inhoud van de cursus:

  • Het herkennen van ernstig bloedverlies
  • De procedures en gebruik van tourniquet
  • Het gebruik van hemostatische gazen
  • Het uitoefenen van druk op de wond

Geldigheidsduur certificaat:

De deelnemer krijgt na afloop een certificaat van deelname. Dit certificaat is onbeperkt geldig.

Opleidingslocatie:

Op onze opleidingslocatie of bij u op locatie.

Lestijden:

In overleg.

Actuele planning

Inschrijfformulier

Schrijf uzelf, uw medewerkers of uw collega's in voor één van onze opleidingen.

Onderstaand formulier graag zo volledig mogelijk invullen en dan klikken op "verzend formulier". U ontvangt binnen enkele minuten een automatische bevestiging van uw aanvraag. Wij nemen uw aanvraag direct in behandeling en u ontvangt binnen enkele werkdagen bericht.

STOP de Bloeding
Bedrijf
Contactpersoon
Cursist(en)
Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by OrangeLine Uitgeest ®, The Netherlands.