Opleiding: STAP Pakket 2 Hulpverlenen
Inschrijven voor deze cursus

Cursus pakket 2 'Hulpverlenen', hierin zitten 4 cursussen: EHBO, gebruik AED, Stop de bloeding (SdB) en Blusmiddelen (BM).

Cursus EHBO.

Deze opleiding leidt u op om zowel levensreddende handelingen te verrichten maar ook om eerste hulp te bieden bij minder bedreigende aandoeningen en letsels. Bovendien worden de deelnemers opgeleid om een inschatting te kunnen maken van de eventueel áchterliggende oorzaken van symptomen waardoor zij in staat zijn om op basis van deze expertise meer gespecialiseerde medische hulp in te roepen (Huisartsenpost, Spoedeisende Hulp, 112). Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de praktijk wordt er ook geoefend met LOTUS slachtoffers, personen die zijn opgeleid om letsels, ziektes en aandoeningen te acteren.

Training Gebruik Automatische Externe Defibrilator (AED).

Met de AED kunnen dodelijke hartritmestoornissen worden beëindigd. Elke minuut dat defibrillatie wordt uitgesteld neemt de kans op overleving met 7 tot 10% af. Deze cursus wordt gegeven conform de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad. De cursus is voor iedereen toegankelijk (zowel zakelijk als particulier) en is o.a. geschikt voor deelnemers die werkzaam zijn in bedrijven of organisaties waar veel publiek aanwezig is en waar een AED beschikbaar is en voor díe particulieren die willen deelnemen aan een gemeentelijk AED project.

Cursus Stop De Bloeding.

Deze cursus leidt u op om zeer ernstig bloedverlies te stelpen met behulp van een tourniquet en het dichtstoppen van ernstige wonden met traumaverbanden. Omstanders en niet-medische hulpverleners kunnen de overlevingskansen van slachtoffers van (bom) aanslagen en grote ongelukken aanzienlijk verhogen. Door ernstig bloedverlies meteen adequaat te stelpen, worden levens gered.

Training Kleine Blusmiddelen.

In de praktijk is gebleken dat veertig procent van de branden met kleine blusmiddelen kan worden geblust zolang de brand beginnend is. In deze korte opleiding leert u omgaan met kleine blustoestellen. Bent u ZZP-er? Heeft u een caravan of boot? Bent u vrijwilliger bij een vereniging? Wij bieden u een korte, effectieve, interactieve training! Onderzoek heeft aangetoond dat meer dan veertig procent van de beginnende branden met kleine blusmiddelen kan worden geblust. Bij bedrijven hangen overal kleine blusmiddelen en het staat iedereen vrij een blusapparaat te gebruiken om te proberen een beginnende brand te blussen. Maar niet iedereen weet dat geen enkel blusapparaat voor alle branden gebruikt kan worden.

Kosten totaal STAP Pakket 2 : € 995,00

STAP Subsidie : € 995,00

 

Actuele planning

Inschrijfformulier

Schrijf uzelf, uw medewerkers of uw collega's in voor één van onze opleidingen.

Onderstaand formulier graag zo volledig mogelijk invullen en dan klikken op "verzend formulier". U ontvangt binnen enkele minuten een automatische bevestiging van uw aanvraag. Wij nemen uw aanvraag direct in behandeling en u ontvangt binnen enkele werkdagen bericht.

STAP Pakket 2 Hulpverlenen
Bedrijf
Contactpersoon
Cursist(en)
Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by OrangeLine Uitgeest ®, The Netherlands.