Opleiding: Rolsteiger
Inschrijven voor deze cursus

Cursus Veilig Werken met een Rolsteiger

De afgelopen jaren is het gebruik van rolsteigers enorm toegenomen. Dit komt mede door gewijzigde wet- en regelgeving ten aanzien van het gebruik van ladders.

Een rolsteiger biedt een veilige en verantwoorde werkplek om op hoogte werkzaamheden te kunnen verrichten, mits deze op de juist manier wordt opgebouwd en gebruikt.

Dat dit onvoldoende gebeurt blijkt uit het aantal dodelijke ongevallen met de rolsteiger: 2 dodelijke slachtoffers per jaar en tientallen ernstige verwondingen.

Om deze reden zal de Inspectie SZW meer gerichte inspecties gaan uitvoeren met betrekking tot de rolsteiger, met name bij midden- en klein bedrijven.

De cursus Veilig Werken met een Rolsteiger biedt praktische handvatten en geeft inzicht in de wettelijke- en branche bepalingen die betrekking hebben op het gebruik van rolsteigers.

Tijdsduur:

1 dag (2 dagdelen).

Kosten:

€ 175,00 p.p. excl. BTW. De kosten zijn inclusief lesboek, toets, versnaperingen, lunch en certificaat.

Doelgroep:

Alle uitvoerende medewerkers die voor de uitoefening van hun beroep gebruik maken van een rolsteiger.

De cursus is zowel geschikt voor deelnemers die nieuw zijn met het onderwerp als voor deelnemers die hun kennis op willen/moeten frissen.

Toelatingseisen:

Er is geen specifieke vooropleiding vereist; het verdient echter wel aanbeveling dat de deelnemers in het bezit zijn van een VCA certificaat.

Inhoud van de cursus:

Deze cursus besteedt aandacht aan zowel de basiskennis (theorie) als de vaardigheden (praktijk) die nodig zijn om op verantwoorde wijze een rolsteiger te kunnen monteren, gebruiken en demonteren.

In het theoriedeel is er onder andere aandacht voor:

  • wet- en regelgeving
  • termen en begrippen
  • richtlijnen en eisen
  • materiaalkennis

In het praktijkdeel wordt de montage en demontage van een rolsteiger in diverse vormen geoefend.

Toetsing en certificaat:

Het theoriegedeelte wordt afgesloten met een schriftelijke toets. De deelnemer moet tijdens het praktijkdeel een door de instructeur gegeven opdracht uitvoeren. Als beide met goed gevolg afgerond zijn dan ontvangt de deelnemer een certificaat.

Geldigheidsduur certificaat:

Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 5 jaar.

Code 95:

Deze cursus wordt niet geaccepteerd door het CCV.

Leslocatie:

De cursus wordt in principe op onze eigen cursus locatie gegeven. Desgewenst kan de cursus ook plaatsvinden bij u op locatie. (incompany)

Lestijden:

De cursusdag start om 09.00 uur en  wordt om 16.00 uur beëindigd. Overleg over afwijkende cursustijden is mogelijk.

Inschrijfformulier

Schrijf uzelf, uw medewerkers of uw collega's in voor één van onze opleidingen.

Onderstaand formulier graag zo volledig mogelijk invullen en dan klikken op "verzend formulier". U ontvangt binnen enkele minuten een automatische bevestiging van uw aanvraag. Wij nemen uw aanvraag direct in behandeling en u ontvangt binnen enkele werkdagen bericht.

Rolsteiger
Bedrijf
Contactpersoon
Cursist(en)
Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by OrangeLine Uitgeest ®, The Netherlands.