Opleiding: Hoogwerker
Inschrijven voor deze cursus

Cursus Veilig Werken met een Hoogwerker

De afgelopen jaren is het gebruik van hoogwerkers enorm toegenomen. Dit komt mede door gewijzigde wet- en regelgeving ten aanzien van het gebruik van ladders.

Kennis omtrent de technische mogelijkheden en onmogelijkheden, veiligheids- en noodvoorzieningen en de stabiliteitsfactor zijn voor het veilig én efficiënt gebruik van de hoogwerker een vereiste.

 


 

 Tijdsduur:

1 dag (2 dagdelen).

Kosten:

€ 275,00 p.p. excl. BTW. De kosten zijn inclusief lesboek, versnaperingen, lunch en certificaat.

Toeslag SOG certificering is € 135,00 p.p. voor de 1e categorie. Voor elke categorie extra kost dit € 65,00 p.p. extra excl. BTW.

Naast de open inschrijving geven wij vrijwel alle opleidingen en cursussen ook op locatie bij de klant. Dit kan financieel aantrekkelijk zijn vanaf een bepaald aantal personen en heeft als voordeel dat:

  • de cursusinhoud flexibel is
  • de lesstof wordt afgestemd op de klant
  • de deelnemers hoeven niet te reizen; dit scheelt reistijd en reiskosten
  • een incompany-cursus vaak goedkoper is dan een externe cursus
  • vaak verbetert een interne training de samenwerking binnen het bedrijf

Neemt u contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

Doelgroep:

De cursus is bedoeld voor personen die tijdens de uitoefening van hun beroep een hoogwerker bedienen.

Toelatingseisen:

De deelnemer dient minimaal 18 jaar te zijn.

Voor deelname aan het praktijkgedeelte is het dragen van veiligheidsschoenen verplicht. In de werkbak van de hoogwerker dient valbeveiliging te worden gedragen (welke Van Wees Opleidingen ter beschikking kan stellen).

Het verdient aanbeveling dat de deelnemer in het bezit is van het Basis VCA certificaat of VOL certificaat.

Inhoud van de cursus:

Een hoogwerker biedt een veilige en verantwoorde werkplek om op hoogte werkzaamheden te kunnen verrichten, mits deze op de juist manier wordt bediend. De wet vereist dat iedere bediener van een hoogwerker aantoonbaar voldoende opgeleid is. Deze cursus biedt u de mogelijkheid om daaraan te voldoen.

De cursus start met een theoretisch deel waarbij de relevante wet- en regelgeving, de bouw en werking van de hoogwerker, het onderhoud en het gebruik wordt behandeld.

In het tweede deel van de cursus wordt praktisch geoefend. Het praktijkdeel wordt afgesloten met een proef van bekwaamheid.

Toetsing en certificaat:

Het theoriegedeelte wordt afgesloten met een schriftelijke toets. De deelnemer moet tijdens het praktijkdeel een door de instructeur gegeven opdracht uitvoeren (proef van bekwaamheid). Als beide met goed gevolg afgerond zijn dan ontvangt de deelnemer een certificaat.

Geldigheidsduur certificaat:

Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 5 jaar.

SOG Erkenning

Optioneel kan de cursus SOG erkend gegeven worden. De cursist is bij SOG erkenning verplicht te beschikken over een geldig VCA diploma (basis, VOL of VIL). De basiscursus duurt 2 dagen (toeslag extra dag € 165,00 p.p. excl. BTW) en de herhalingscursus 1 ½ dag bij een groep van maximaal 4 personen. Leeftijd minimaal 18 jaar.

Extra kosten voor deze SOG erkenning bedragen.

€ 135,00 (Vermelde prijzen zijn per persoon per examen exclusief BTW.). Indien er een tweede categorie wordt aangevraagd geldt een meerprijs van € 65,00 p.p. excl. BTW.

Leslocatie:

De cursus wordt in principe bij ons op onze cursuslocatie gegeven. Desgewenst kan de cursus ook plaatsvinden bij u op locatie (incompany).

Lestijden:

De cursusdag start om 08.00/09.00 uur en wordt om ca. 17.00 uur beëindigd. Overleg over afwijkende cursustijden is mogelijk.

Inschrijfformulier

Schrijf uzelf, uw medewerkers of uw collega's in voor één van onze opleidingen.

Onderstaand formulier graag zo volledig mogelijk invullen en dan klikken op "verzend formulier". U ontvangt binnen enkele minuten een automatische bevestiging van uw aanvraag. Wij nemen uw aanvraag direct in behandeling en u ontvangt binnen enkele werkdagen bericht.

Hoogwerker
Bedrijf
Contactpersoon
Cursist(en)
Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by OrangeLine Uitgeest ®, The Netherlands.