Opleiding: Gebruik AED
Inschrijven voor deze cursus

Training Gebruik Automatische Externe Defibrilator (AED)
 

Met de AED kunnen dodelijke hartritmestoornissen worden beëindigd. Elke minuut dat defibrillatie wordt uitgesteld neemt de kans op overleving met 7 tot 10% af.

Deze cursus wordt gegeven conform de richtlijnen van de Nederlandse Reanimatie Raad. Optioneel volgens het rode of oranje kruis.

In de handleiding Gebruik AED die u tijdens de cursus krijgt uitgereikt kunt u richtlijnen voor het gebruik van de AED naslaan. Het is een algemene handleiding;  het gebruik van een specifiek merk of type AED komt in de opleiding zelf aan bod.

De leerstof bouwt voort op wat aan cursisten hebben geleerd in het Eerste Hulp deel van de Basisopleiding BHV of de Basisopleiding EHBO (of hoger).

Tijdsduur:

Halve dag (1 dagdeel).

Kosten:

€ 75,00 p.p. excl. BTW. De kosten zijn inclusief verbruiksmaterialen, versnaperingen, certificaat en Handleiding Gebruik AED van de Nederlandse Reanimatie Raad.

Doelgroep:

De cursus is voor iedereen toegankelijk (zowel zakelijk als particulier) en is met name geschikt voor deelnemers die werkzaam zijn in bedrijven of organisaties waar veel publiek aanwezig is en waar een AED beschikbaar is.

De cursus wordt ook aanbevolen voor díe particulieren die willen deelnemen aan een gemeentelijk AED project.

Toelatingseisen:

De cursus is een extra module voor deelnemers die kunnen reanimeren. De deelnemer dien in het bezit te zijn van een geldig Eenheidsdiploma Eerste Hulp (Oranje Kruis), diploma bedrijfshulpverlener (NIBHV of anders) of een herhalingscertificaat bedrijfshulpverlener onderdeel Eerste Hulp (NIBHV of anders) en dient dit te kunnen aantonen.

Daarnaast dient de deelnemer zich te kunnen legitimeren.

Inhoud van de cursus:

De cursus heeft een zeer praktisch karakter. U leert de volgende zaken en vaardigheden:

  • de werking van de AED
  • de benadering van het slachtoffer
  • de bediening van de AED
  • wat te doen bij bijzondere omstandigheden en het onderhoud

De cursus wordt afgerond met een praktijkexamen.

Geldigheidsduur certificaat:

Bij een voldoende beoordeling van het praktijkexamen ontvangt de kandidaat een certificaat met een geldigheidsduur van één jaar.
 

Code 95:

Dit programma wordt niet geaccepteerd door het CCV.

Cursuslocatie:

De opleiding wordt in principe gegeven op onze eigen leslocatie. Desgewenst kan de cursus bij u op locatie worden gegeven (incompany).

Lestijden:

De totale cursus inclusief examen bestaat uit één dagdeel van 09.00 tot 12.00 uur of van 13.00 tot 17.00 uur.

In overleg is afwijking van deze tijden mogelijk.

Cursusdata:

In overleg.

Actuele planning

Inschrijfformulier

Schrijf uzelf, uw medewerkers of uw collega's in voor één van onze opleidingen.

Onderstaand formulier graag zo volledig mogelijk invullen en dan klikken op "verzend formulier". U ontvangt binnen enkele minuten een automatische bevestiging van uw aanvraag. Wij nemen uw aanvraag direct in behandeling en u ontvangt binnen enkele werkdagen bericht.

Gebruik AED
Bedrijf
Contactpersoon
Cursist(en)
Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by OrangeLine Uitgeest ®, The Netherlands.