Opleiding: Fysieke belasting
Inschrijven voor deze cursus

Cursus Omgaan Met Fysieke Belasting

Jaarlijks vallen veel medewerkers kort of langdurig uit wegens klachten van het houding- of bewegingsapparaat, die ontstaan tijdens uitoefening van het beroep. Deze klachten treden op wanneer het evenwicht tussen belasting en belastbaarheid van het bewegingsapparaat verstoord wordt.

De cursus Omgaan met fysieke belasting , die ontwikkeld is op verzoek van onze klanten, is altijd maatwerk en direct toegespitst op de werkomstandigheden en werkzaamheden binnen úw bedrijf. Om die reden kan deze cursus het karakter hebben van een korte training of toolbox van enkele uren maar ook het karakter hebben van een cursus van 1 of meerdere dagdelen. E.e.a. is afhankelijk van de specifieke situatie en wensen van uw bedrijf.

 

Tijdsduur:

In overleg (maatwerk).

Kosten:

Is afhankelijk van de met u gemaakte afspraken (maatwerk).

Doelgroep:

De cursus richt zich op alle medewerkers binnen een bedrijf, maar is zeker nuttig voor leidinggevenden, preventiemedewerkers en veiligheidskundigen.

Toelatingseisen:

Minimale toelatingseisen worden aan de deelnemers niet gesteld. Het strekt echter tot aanbeveling indien de deelnemer in het bezit is van het certificaat Basis VCA, VOL VCA en/of Preventiemedewerker.

Inhoud van de cursus:

Tijdens de cursus wordt aan de deelnemers informatie aangereikt over de volgende onderwerpen:

  • bouw en werking bewegingsapparaat
  • fysieke belasting

De theoretische basis wordt over het algemeen zo beperkt mogelijk gehouden. De nadruk wordt sterkt gelegd op het praktische deel van deze training of cursus waarin de deelnemers gezamenlijk door het bedrijf lopen om inzicht te krijgen in de diverse vormen van fysieke belasting van de diverse medewerkers en zich daar bewust van te worden.

Hierna worden de geconstateerde knelpunten gezamenlijk of in werkgroepjes besproken.

Desgewenst kunnen wij vooraf een bezoek aan de werkplek brengen. De cursus kan dan specifiek op de bedrijfssituatie worden afgestemd.

Geldigheidsduur certificaat:

Alle deelnemers ontvangen een certificaat van deelname. Dit certificaat is onbeperkt geldig

Code 95:

Dit programma wordt niet geaccepteerd door het CCV.

Cursuslocatie:

Deze cursus wordt in principe gegeven bij u op locatie (incompany); desgewenst kan de cursus ook op onze cursuslocatie gegeven worden.

Lestijden:

In overleg.

Actuele planning

Inschrijfformulier

Schrijf uzelf, uw medewerkers of uw collega's in voor één van onze opleidingen.

Onderstaand formulier graag zo volledig mogelijk invullen en dan klikken op "verzend formulier". U ontvangt binnen enkele minuten een automatische bevestiging van uw aanvraag. Wij nemen uw aanvraag direct in behandeling en u ontvangt binnen enkele werkdagen bericht.

Fysieke belasting
Bedrijf
Contactpersoon
Cursist(en)
Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by OrangeLine Uitgeest ®, The Netherlands.