Opleiding: Code-95 Chauffeurs CCV
Inschrijven voor deze cursus

Om beroepschauffeur te worden én te blijven moet u als chauffeur voldoen aan de Europese Richtlijn Vakbekwaamheid.

Deze richtlijn verplicht de chauffeurs om (na)scholing te volgen en bestaat uit twee onderdelen:

* Basiskwalificatie (behalen code 95)
Om beroepschauffeur te worden, moet u de basiskwalificatie behalen bij CCV. Deze bestaat uit examens en toetsen. De behaalde vakbewaamheid wordt op het rijbewijs aangegeven met de code 95 achter de betreffende rijbewijscategorie. Deze code heeft een geldigheid van vijf jaar.

* Nascholing (behouden code 95)
Om beroepschauffeur te blijven, bent u verplicht iedere vijf jaar minimaal 35 uur nascholing te volgen, waarvan minimaal 7 uur bestaat uit een praktijkopleiding. Dit geldt voor alle EU beroepschauffeurs en beroepschauffeurs die in de EU werken.

Met het volgen van één of meerdere van onderstaande cursussen voldoet u naast het op peil brengen en houden van uw kennis en vaardigheden eveneens aan de nascholingsplicht. U dient dit wel van tevoren aan te geven, om extra administratieve kosten te vermijden.

De kosten van afdracht van nascholingsplicht aan het CCV bedragen € 27,50 p.p. percursus. 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, bel ons op nummer 0251-311565 of stuur een bericht naar info@vanweesopleidingen.nl

Actuele planning

Inschrijfformulier

Schrijf uzelf, uw medewerkers of uw collega's in voor één van onze opleidingen.

Onderstaand formulier graag zo volledig mogelijk invullen en dan klikken op "verzend formulier". U ontvangt binnen enkele minuten een automatische bevestiging van uw aanvraag. Wij nemen uw aanvraag direct in behandeling en u ontvangt binnen enkele werkdagen bericht.

Code-95 Chauffeurs CCV
Bedrijf
Contactpersoon
Cursist(en)
Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by OrangeLine Uitgeest ®, The Netherlands.