Over ons

Van Wees Opleidingen heeft zich sinds 1996 gespecialiseerd in het verzorgen van veiligheidsopleidingen (waaronder EHBO, Bedrijfshulpverlening, Basisveiligheid VCA en diverse branchespecifieke veiligheidsopleidingen). Deze opleidingen worden in heel Nederland verzorgd, waarbij het zwaartepunt van oudsher ligt op Noord-Holland. Van Wees Opleidingen blijft deze opleidingen met dezelfde kwaliteit, inzet en enthousiasme verzorgen.

Het instituut is erkend door diverse scholingsfondsen, waaronder het Scholingsfonds voor het Bouwbedrijf (SFB). Deze instellingen stellen hoge eisen aan de kwaliteit van de opleidingen, de organisatie en de administratieve afhandeling. 

Wat is het werkveld van de organisatie

De focus van het merendeel van de Veiligheidscursussen, kwaliteits- , veiligheid- en milieucertificeringen ligt op bedrijven die werkzaam zijn in de algemene bouw en industriële dienstverlening. De positie in de markt van de organisatie is dat de Van Wees Groep een regionale aanbieder is met een grote aanwezigheid in Noord en Zuid-Holland.

Welke diensten en producten worden er geleverd

De Van Wees Groep levert diverse diensten op gebied van de Arbo-kwaliteit/veiligheid. Met name; veiligheidsopleidingen, advies voor ISO, VCA, Milieu en MVO certificeringen, CE-markeringen, keuringen van arbeidsmiddelen, veiligheidstoezicht tijdens risicovolle werkzaamheden, leeflucht bemonstering, veiligheidstoolboxen en -cursussen.

Dit gebeurt vanuit; Van Wees OpleidingenAdviesbureau Van Wees, Opus Engineering en Megakeur BV.

Hoeveel klanten heeft de organisatie

Het afgelopen jaar leverde de Van Wees Groep jaarlijks aan ongeveer 150 bedrijven haar diensten. 

Hoeveel werknemers heeft de organisatie

De organisatie bestaat uit 10 werknemers. Daarnaast is er nog een aantal werknemers die op oproepbasis werkzaamheden verrichten voor de organisatie.

Wat is de visie en missie van de organisatie

De missie van de organisatie is om de bedrijven werkzaam in de bouw en industrie bewust te maken van de risico’s en hoe veilig te handelen. Door het continu te innoveren en verbeteren van de producten en diensten op een wijze van flexibiliteit en vakkennis, die optimaal aansluiten bij de verwachtingen van de opdrachtgever. Als missie heeft de Van Wees Groep een belangrijke rol te vervullen voor bedrijven in de bouw en de industriële sector voor een kwalitatieve en veilige werkomgeving.

Wat is de strategie van de organisatie

Door onze positie verder te verstevigen en ons te onderscheiden als specialist op een aantal gebieden, willen wij op de lange termijn relevant blijven. Dit bijvoorbeeld doordat wij momenteel als enige aanbieder SOG erkende cursussen kunnen leveren in Noord-Holland.

Wij hebben een uniek aanbod voor moeilijk lerende kandidaten die hun VCA diploma moeten behalen. Ook is de strategie om een 1-stop-shop te zijn. Onze klanten kunnen met alle zaken op gebied van de Arbo-veiligheid bij de Van Wees Groep terecht.

Veel gehoord is dat de Van Wees Groep erg flexibel is, dit is ook iets wat wij vooral in stand moeten houden.

Bedrijfsprofiel

Steeds meer klanten vragen om maatwerkopleidingen op locatie. Hiervoor hebben wij een mobiele oefenruimte ontwikkeld. Aan deze voorziening worden hoge eisen gesteld op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid, oefenmogelijkheden en handelbaarheid.

Verder staat Van Wees Opleidingen voor:

* praktische trainingen en opleidingen
* erkende certificaten
* ervaren docenten 
* opleidingen in heel Nederland
* ondersteuning bij subsidieaanvragen
* erkend door scholingsfondsen

Daar waar dit aan de orde is, wordt ons cursusmateriaal aangepast aan de veranderende wet- en regelgeving.

Zoekt u een veiligheidsopleiding die u niet in ons overzicht terugvindt? Neem dan contact met ons op, wij zullen met u van gedachten te wisselen over de mogelijkheden.

Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by OrangeLine Uitgeest ®, The Netherlands.