Opleiding: Training Crisis Management Team
Inschrijven voor deze cursus

Training Crisis Management Team

Het is uiteraard niet te wensen, maar als u en uw bedrijf een calamiteit zoals brand, ernstig ingeval, explosie en zo meer treft, dan zult u merken dat er zeer veel zaken op uw pad komen. U zult ook merken dat er veel zaken tegelijk op uw pad komen.

En als, een dag later, de calamiteit achter de rug lijkt, dienen zich direct de volgende zaken aan, zoals: voortzetting bedrijfsvoering, begeleiding personeel, financiële en juridische gevolgen, perscontact, etc. etc.

De Training Crisis Management Team  bereid u en uw CMT voor op deze gebeurtenissen.

In het lesmateriaal, met name het cursusboek, wordt aandacht besteed aan de aanspreekpunten van de hulpdiensten. Want als uw bedrijf in brand staat dan heeft u, als leiding, geen zeggenschap meer. Zodra de brandweer arriveert, is uw bedrijf praktisch gesproken hún bedrijf: zij bepalen wat er gebeurt en niet meer u! Onder dergelijke omstandigheden is het belangrijk om te weten hoe de communicatie van de hulpdiensten gaat en wie uw aanspreekpunten zijn.

Tijdsduur:

Eén dag (2 dagdelen).

Kosten:

€ 800,- excl. BTW ongeacht aantal deelnemers. De kosten zijn inclusief lesboek, maatwerk van het crisisscenario tijdens het praktijkgedeelte en certificaat.

Doelgroep:

De cursus is bedoelt voor  leidinggevenden in een bedrijf die daadwerkelijk tijdens een calamiteit zitting hebben in het Crisis Management Team (CMT)

Toelatingseisen:

Er zijn voor deze training geen toelatingseisen. Enige kennis van de eigen BHV/BNO organisatie strekt tot aanbeveling.

Inhoud van de cursus:

De cursus bestaat uit 3 elementen: een cursusboek welke als naslagwerk en checklist gebruikt kan worden bij een calamiteit, een dagdeel theoretische uitleg over de lesstof door middel van een presentatie, discussiebijeenkomsten in werkgroepen en een plenaire discussie. Na de lunchpauze wordt het praktijkgedeelte ingezet: een op úw bedrijf op maat gemaakt calamiteitenscenario waarbij door middel van tegenspel het CMT getraind wordt om het in de ochtend eigengemaakte in de praktijk te brengen.

* Crisis: wat is het en wat kunnen de gevolgen zijn?

* Het CMT: samenstelling, taken en tips

* De BHV en de hulpdiensten: taken en herkenbaarheid

* Slachtofferhulp en nazorg

* Continuïteit van het bedrijf

Diverse bijlagen, zoals een bommeldingsformulier, opschalingsvormen GRIP en tips en trucs waar het perscontacten betreft.

Certificaat:

De deelnemer ontvangt na deelname aan deze training een certificaat van deelname.

Geldigheidsduur certificaat:

Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 5 jaar.

Code 95:

Deze cursus wordt niet geaccepteerd door het CCV.

Cursusduur:

Eén dag (2 dagdelen)

Leslocatie:

De opleiding wordt bij u op locatie gegeven (incompany).

Lestijden:

De cursusdag start om 09.00 uur en  wordt om 16.00 uur beëindigd.

Overleg over afwijkende cursustijden is mogelijk.

Cursusdata:

 

Actuele planning

Inschrijfformulier

Schrijf uzelf, uw medewerkers of uw collega's in voor één van onze opleidingen.

Onderstaand formulier graag zo volledig mogelijk invullen en dan klikken op "verzend formulier". U ontvangt binnen enkele minuten een automatische bevestiging van uw aanvraag. Wij nemen uw aanvraag direct in behandeling en u ontvangt binnen enkele werkdagen bericht.

Training Crisis Management Team
Bedrijf
Contactpersoon
Cursist(en)
Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by OrangeLine Uitgeest ®, The Netherlands.