Opleiding: Bosmaaier
Inschrijven voor deze cursus

Cursus Veilig Werken met een Bosmaaier

In de groenvoorziening en het groenonderhoud is een bosmaaier een belangrijk hulpmiddel geworden. Het werken met een bosmaaier brengt echter diverse gevaren en risico’s met zich mee. De Arbowet stelt dat de werkgever ervoor dient te zorgen dat medewerkers die bosmaaiers bedienen specifieke deskundigheid bezitten. De medewerkers moeten goed en veilig kunnen werken met een bosmaaier.


 

Dit kan worden aangetoond door een opleiding die gevolgd is, waarin zowel theorie als praktijk zijn verwerkt.

Van Wees Opleidingen kan u verder helpen met het aanleren van de genoemde specifieke deskundigheid.

Tijdsduur:

1 dag (2 dagdelen).

Kosten:

€ 145,- pp. excl. btw. De kosten zijn inclusief lesboek, toets, versnaperingen, lunch en certificaat.

Doelgroep:

De cursus richt zich op operationeel leidinggevenden en uitvoerende medewerkers die werkzaamheden uitvoeren met behulp van de bosmaaier. Dit zijn over het algemeen medewerkers in de bosbouw, tuinbouw, groenvoorziening en hoveniers.

Toelatingseisen:

Er is geen specifieke vooropleiding vereist; het verdient echter wel aanbeveling dat de deelnemers in het bezit zijn van het Basis VCA certificaat.

Inhoud van de cursus:

 De cursus start met een theoretisch gedeelte waarbij de relevante wet- en regelgeving, de werking van de bosmaaier, het onderhoud en het veilig gebruik worden behandeld. Het betreft hier ook zeer specifieke zaken zoals stabiliteit, belastbaarheid, lawaai en trillingen. 

In het tweede gedeelte van de cursus wordt praktisch geoefend. Hierbij wordt speciale aandacht besteed aan de onverwachte gevaren, het elimineren er van en het creëren van de benodigde alertheid.

Toetsing en certificaat:

Het theoriegedeelte wordt afgesloten met een schriftelijke toets. De deelnemer moet tijdens het praktijkdeel een door de instructeur gegeven opdracht uitvoeren. Als beide met goed gevolg afgerond zijn dan ontvangt de deelnemer een certificaat.

Geldigheidsduur certificaat:

Het certificaat heeft een geldigheidsduur van 5 jaar.

Code 95:

Deze cursus wordt niet geaccepteerd door het CCV.

Leslocatie:

De cursus wordt in principe bij u op locatie gegeven (incompany). Desgewenst kan de cursus ook plaatsvinden op onze  opleidingslocatie.

Lestijden:

De cursusdag start om 09.00 uur en  wordt om 17.00 uur beëindigd. Overleg over afwijkende cursustijden is mogelijk.

Cursusdata:

Actuele planning

Inschrijfformulier

Schrijf uzelf, uw medewerkers of uw collega's in voor één van onze opleidingen.

Onderstaand formulier graag zo volledig mogelijk invullen en dan klikken op "verzend formulier". U ontvangt binnen enkele minuten een automatische bevestiging van uw aanvraag. Wij nemen uw aanvraag direct in behandeling en u ontvangt binnen enkele werkdagen bericht.

Bosmaaier
Bedrijf
Contactpersoon
Cursist(en)
Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by OrangeLine Uitgeest ®, The Netherlands.