VCA Tips

Steeds vaker zakken cursisten voor het VCA-examen. Door persoonlijke individuele aandacht kunnen wij iedere cursist begeleiden om succesvol het examen af te leggen. Dit zijn onze tips:
 

Tips

Ten eerste is het belangrijk om een proefexamen online te maken om de nieuwe vraagvormen te leren kennen. Er is maar 1 officieel proefexamen, ga daarom vooral niet op zoek naar andere examens. Andere examens zijn niet correct, volledig en geven een verkeerde indruk.

Na het maken van het examen krijgt u de uitkomst, dit geeft een goede indicatie hoe goed de lesstof wordt beheerst. U kunt het examen zo vaak doen als u wilt. Let op dat u het digitale examen volgt, met de eindtermen die zijn in gegaan op 1-9-2017. https://www.vcainfra.nl/vca-examens__trashed/proefexamens/. De papieren proefexamens zijn met verouderde informatie en bereiden u niet voor op nieuwe digitale vraagvormen.

Ook is het van belang om teminste 1x het volledige cursusboek te hebben bestudeerd. Zo is de kans groter dat de lastigere onderwerpen beter worden onthouden. Zo kunt u in alle rust onduidelijke zaken op schrijven en tijdens de cursus laten beantwoorden door de docent.

Voorleesexamen of andere taal

Voor diegene die moeite heeft met lezen kan er voor kiezen een voorleesexamen af te leggen. Met een koptelefoon op kan de cursist in alle rust zijn examen tegelijkertijd met de rest van de groep afleggen. Je krijgt in dat geval 15 minuten extra de tijd.

Wanneer iemand een andere taal beter machtig is dan is er de optie om de cursus in die taal af te leggen. Informeer naar de verschillende mogelijkheden!

VCA VOL of Basis

Mocht VCA Vol te lastig zijn dan kan de basis VCA ook een uitkomst bieden. Met dit examen krijgt u een stuk minder vragen en lesstof.

  • B-VCA examen: 40 meerkeuze vragen. U dient 2.580 (64,5%) punten te behalen om te slagen
  • VCA-VOL examen: 70 meerkeuze vragen. U dient 4.515 (64,5%) punten te behalen om te slagen

Speciale begeleiding voor moeilijk lerende

Als dit toch niet mag baten, dan is er nog een cursus in het leven geroepen waar persoonlijke aandacht het verschil maakt. De cursus VCA voor moeilijk lerende.

Reeds enige tijd heeft Van Wees Opleidingen, mede naar aanleiding van verzoeken van klanten, een speciaal programma ontwikkeld voor mensen die  moeite hebben met leren maar die wél het VCA diploma moeten behalen. De inmiddels behaalde resultaten zijn erg goed te noemen.

Wij werken veelal met cursisten uit de bouw en industrie, maar ook met Gemeentes en andere (semi-)overheidsinstellingen. 

Lees meer over de cursus inhoudelijk

Nieuwsoverzicht
Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by OrangeLine Uitgeest ®, The Netherlands.